Dia Internacional dels Celíacs

Servim menú sense gluten en els nostres menjadors escolars en motiu del Dia Internacional de la Celiaquia el 16 de maig

El pròxim dilluns 16 de maig es celebra entre les associacions europees el Dia Internacional de la Celiaquia, amb l’objectiu de que totes les persones celíaques del món s’uneixin i se sentin acompanyades i recolzades. L’Associació de Celíacs de Catalunya, entitat sense ànim de lucre creada en defensa dels interessos i salut de les persones celíaques i de les seves famílies, posa en marxa una sèrie d’accions dins del marc de les escoles i centres educatius en col·laboració amb les empreses de restauració col·lectiva acreditades per aquesta entitat.

El Menú del Petit, estem acreditats per l’Associació de Celíacs de Catalunya des de l’any 2015 i en els nostres menús adaptem tots els plats per aconseguir una NO discriminació alimentaria en el dia a dia dels nostres infants.

Podeu consultar el llistat d’empreses acreditades en aquest enllaç. https://www.celiacscatalunya.org/pdfs/Relacio-empreses-rest.col.pdf

Amb aquesta iniciativa volem familiaritzar a les escoles, nens i nenes sobre la malaltia celíaca i altres patologies relacionades amb la ingesta de gluten, que afecten un 7% de la població a Europa, sensibilitzant-los sobre la importància de seguir una dieta saludable i sense gluten. És una oportunitat per donar visibilitat de la importància que té el correcte maneig de les dietes especials en les escoles per poder garantir la seguretat alimentària i la inclusió dels nens i nenes. Trobareu més informació sobre la celiaquia i l’Associació Celíacs de Catalunya en aquest enllaç a la Guía Celiaquia a l’Escola i a la Guia de Monitors i Dinamitzadors Culturals.

Aquest logo és específic de l’acreditació sense gluten que tenim als nostres menjadors que ens acredita per l’Associació: